dinsdag 15 augustus 2017

Yuri is verbaasd deel 14: Uitwassen asielbeleid

Hoe kan het toch dat ons asielbeleid nog altijd niet op orde is, waardoor kinderen die (vrijwel) hun hele leven in Nederland wonen en hier volledig geworteld zijn toch uitgezet worden?

1 opmerking:

  1. Ik begrijp je gevoel bij de berichten over de uitzetting. Echter wordt te weinig rekening gehouden met het aanpassingsvermogen van kinderen. Kinderen verhuizen met ouders mee naar andere steden binnen Nederland. Kinderen verkassen met de ouders die naar het buitenland gaan om er te werken - soms voor beperkte tijd om weer te verkassen. Buitenlandse kinderen komen - soms voor een paar jaar - naar Nederland en verhuizen dan nog eens naar weer een ander land. Wordt dit gezien als onmenselijk omdat de kinderen 'geworteld' zijn in de samenleving?
    Nogmaals, ik begrijp je gevoel. Mijn mening is dat te weinig rekening wordt gehouden met het aanpassingsvermogen van kinderen. Helaas wordt geen aandacht gegeven aan de vormingsmogelijkheden voor de kinderen in de nieuwe omgeving. Kinderen kunnen goed aarden in een nieuwe omgeving. Maar of hun ontwikkeling aldaar wordt gegarandeerd?

    BeantwoordenVerwijderen