vrijdag 7 juli 2017

Dag 61: Utrechtse heuvelrug - Een doorbraakje, voorbereidingen en een brieburger

Een dag vol met positieve energie, mede dankzij de voorgaande nacht.

In de afgelopen nacht zijn er een tweetal zaken gebeurd. Eerst had ik een kleine doorbraak in het voorkomen van toekomstige ellende, later nam ik een besluit dat ik één ding in ieder geval zat ben. Ik ben weer lekker vaag merk ik al.

Aangaande die doorbraak blijf ik dat ook nog even, want daar ga ik een apart stuk aan wijden. Het gebeurde in ieder geval midden in de nacht. De inactiviteit van de voorgaande dag dankzij de neerslag had namelijk als voordeel dat er een denkproces aan de gang kwam dat er al vaker was geweest, maar dit stuk lijkt nu tot een conclusie te zijn gekomen. Nog maar een stuk of 683 puzzelstukjes te gaan.

Over het besluit dat later in de nacht volgde blijf ik helaas voor jullie ook nog even vaag, daar gaat het verslag van morgen namelijk over. Het gaat over iets dat me al veel slaap heeft gekost, maar deze keer niet een oorzaak in mezelf, maar een externe oorzaak.

Om dit besluit tot actie te volbrengen moest ik ook enige inkopen doen, dus toog ik naar Zeist. Vreemd trouwens dat ik Zeist hier al regelmatig heb genoemd, en Soesterberg nog maar zelden, terwijl ik vaker door Soesterberg kom dan door Zeist. Nu is er ook minder te beleven in Soesterberg, dus daar zal de oorzaak wel liggen.

Één gebouw in Soesterberg wil ik trouwens hoe dan ook benoemen, omdat ik er iedere keer met plezier langs fiets en dat is het, voormalige, officierscasino. Ik ben nogal visueel ingesteld en zie het iedere keer weer voor me, hoe de reguliere soldaten in hun schuttersputjes liggen omdat ze op oefening moeten, zodat de officieren mooi de handen vrij hebben om naar het casino te gaan. Arme soldaten.

Afijn, naar Zeist dus voor inkopen. Nu is er in Zeist ook een broodjeszaak, waar ze goede hamburgers hebben. Nog niet de kwaliteit van De Burger in Oldenzaal, en zeker niet de variatie, maar het lijkt er tenminste een beetje op.

Tot verrassing van de eigenaar bestel ik een brieburger. Iets dat hij zelf nog nooit heeft gehad en dat is dan weer tot mijn verrassing, want brie en hamburger zijn voor elkaar gemaakt. Ik kan het iedereen aanraden.

Ik kan überhaupt aanraden om wat meer met hamburgers te experimenteren. Beperk je niet tot het standaardwerk, met hamburgers kun je alle kanten op. Zo zijn er ontelbaar veel kaassoorten die uitstekend op een hamburger kunnen. Ook op het gebied van groente en extra vlees op de burger is veel mogelijk. Zelf geen inspiratie? Begin dan eens bij een zaak als De Burger in Oldenzaal en ga daarna zelf aan de slag. Je zult snel tot de ontdekking komen dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Mocht je het nog niet geraden hebben, ik ben dus gek op hamburgers. Niet die van de McDonalds trouwens. Die zijn wel beter geworden in de loop der jaren, maar blijven gemaakt voor kwantiteit. Ik ga dan liever voor kwaliteit en zoals gezegd maak ik ze dus het liefste zelf.

Genoeg voor vandaag, terug naar de tent en bezig met de uitvoering van datgene waar jullie morgen over kunnen lezen. Lang leve de cliffhangers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten