donderdag 8 juni 2017

Dag 32: Veluwe - Overal toeristen

Eerste Pinksterdag en het park is erg druk.

Dit zijn niet de beste dagen om van de omgeving te genieten. Het hele park zit vol met toeristen, waaronder ook behoorlijk wat schreeuwende kinderen. Wat mij betreft dus een mooie dag om het rustig aan te doen. Ik ben hier immers voor de natuur en niet voor schreeuwende kinderen.

Overigens was het eigenlijk al de bedoeling dat ik weg zou zijn, maar dankzij eerst mijn rug en daarna de hitte heb ik zes dagen verloren en ik ga me niet haasten om dat soort dagen in te halen. Vandaag is ook zeker geen dag om te vertrekken, want de kans is bijzonder groot dat de volgende locatie waar ik heen ga vol staat vanwege Pinksteren.

Rustig mijn tijd uitzitten is dus het devies. Dat geeft in ieder geval wel weer tijd om een beetje na te denken en er is nog meer dan genoeg om over na te denken. Denken afgewisseld met wat filmpjes kijken weet het grootste deel van mijn dag te vullen.

In de avond ga ik nog wel op zoek naar wild, maar daar is vandaag erg veel geduld bij nodig. Dankzij de drukte in het park komt het wild pas laat de bossen uit. En als het wild dan eindelijk naar buiten komt, dan is de kans groot dat er weer wat schreeuwende kinderen op de wildobservatiepost komen, waardoor het wild weer snel de bossen in vlucht.

Gelukkig verdwijnen vanaf een uur of negen de kinderen, waardoor er uiteindelijk toch nog wat te zien valt. Mooiste moment is wanneer de Corsicaanse moeflons weer op bezoek komen en een groep rammen het voortouw neemt, door mooi in een rijtje richting waterplaats te lopen.


Tegen de tijd dat ik weer richting camping ging was de rust in het park blijkbaar voldoende teruggekeerd, want ik kwam bijna letterlijk overal wild tegen onderweg. Dat was dus weer een voordeel van de vele toeristen. Dit gaf gelijk ook een mooi beeld hoeveel wild er in dit prachtige park loopt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten