zaterdag 24 februari 2018

Dag 293: San Pedro Alcántara

Weer een dag wachten.

Inmiddels is het vier dagen geleden dat ik hier aangekomen ben en het gaat nog zeker twee dagen duren voor ik weg ben, of drie, of vier, of...... Zeg het maar. Of, ook nog een optie, dit is mijn laatste stop tijdens mijn reis.

Die laatste mogelijkheid wil ik het even over hebben. Natuurlijk zou het jammer zijn dat ik mijn reis niet zoals gepland af kan maken, maar mocht het toch tot dat punt komen, dan kan ik nu al zeggen dat ik daar vrede mee ga hebben.

De reden dat ik er vrede mee zou hebben zit hem vooral in het feit dat ik hoe dan ook al bijna op het verste punt van de geplande reis zit. De terugweg staat hoe dan ook al voor de deur en daar was ik de laatste weken al af en toe over aan het nadenken. Ik weet dat er me erg veel staat te wachten om op te pakken zodra ik weer terug ben, maar daar kijk ik al een tijdje niet meer met tegenzin tegenaan. Voor mij een teken dat ik klaar ben om terug te gaan. Of het dan nu gaat gebeuren, of over twee maanden, dat maakt dan ook niet zo heel veel meer uit voor wat betreft het terug zijn.

Natuurlijk is het wel jammer dat ik dan van alles niet ga zien op de terugweg, maar ik moet bekennen dat wanneer je al vele maanden achter elkaar aan het fietsen bent, je steeds minder ziet dat je weet te vervullen of te verbazen.

Grote uitzondering daarop is overigens de natuur, daar blijf ik dagelijks met veel plezier naar kijken. Het is alleen al dat gene wat de mens heeft gemaakt dat inmiddels aardig op elkaar begint te lijken. Dorpjes en steden weten me niet meer te charmeren zoals ze dat een aantal maanden geleden nog deden.

Iets anders om rekening mee te houden is overigens het weer. In Nederland komt er een koudefront aan en de oorzaak voor dat koudefront heeft ook impact hier. Er is hoge druk in het arctische gebied en lage druk boven de Middellandse zee. Er komt daardoor een enorme hoeveelheid regen deze kant op. Het zou zomaar twee weken kunnen gaan regenen met daarbij dagen met enkele tientallen millimeters neerslag.

Mocht ik verder gaan, dan sta ik dus hoe dan ook voor een keuze. Blijf ik in het zuiden met kans op heel veel neerslag, of ontvlucht ik de neerslag grotendeels, door de trein richting de Atlantische kust van Frankrijk te pakken waar het een heel stuk kouder is.

Ik heb de komende dagen dus wat keuzes te maken, afhankelijk van wanneer het nieuwe wiel gaat komen. Is het wiel goed, dan heb ik de keuze hoe en vooral waar ik mijn reis voort ga zetten, is het wiel niet goed, dan is de keuze wel of niet naar huis. Die laatste keuze ben ik dus eigenlijk wel uit, dan keer ik huiswaarts.

Rest voor vandaag enkel nog de afsluiter van de dag en die is vandaag een onbekende, van een hele bekende band.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten