donderdag 1 maart 2018

Dag 298: San Pedro Alcántara

Stilte voor de storm.

Gisteren ging de kogel door de kerk en morgen ga ik dus huiswaarts. Maar wat dan in vredesnaam vandaag nog? Ik hoef geen aanstaande routes meer te bekijken, of was te doen, of kleine reparaties uit te voeren.

Inpakken doe ik al iedere dag, dus inpakken voor de reis van morgen zou wel erg gek zijn vandaag. Ik zit dus een beetje met niets te doen, behalve natuurlijk naar The West Wing kijken. Dat is dan ook zo ongeveer het enige dat ik vandaag doe.

Daarbij zeg ik bewust zo ongeveer, want helemaal het enige is het natuurlijk niet. Ik besluit namelijk om in ieder geval mijn grote rugzak al even op de kop te zetten en alles dat ik niet mee terug wil nemen gaat niet opnieuw de rugzak in. De eerste winst op het gebied van bagage is al gemaakt dus.

De grote klappers komen echter pas morgen bij vertrek. Dan ga ik ineens heel veel van het gewicht dat ik mee heb lopen sjouwen achter me laten, maar dat is voor morgen.

Vandaag kijk ik nog wel een beetje naar de route die ik vanaf morgen moet volgen. Het meest kijk ik op tegen de overstap in Malaga, want daar zal ik ruim twaalf uur moeten slijten. Niet iets om naar uit te kijken. Na Malaga is het grotendeels voortdurend verder, maar dat begint pas nadat ik al zo'n 24 uur wakker zal zijn. Niet echt de optimale omstandigheden dus om aan een lange reis te beginnen, maar het is niet anders.

Ik kijk overigens vooral erg uit naar de doorsteek dwars door Spanje. Ik ben nog nooit in de binnenlanden van Spanje geweest, dus ik ben erg benieuwd wat me te wachten staat. Helaas is overigens de passage over de grens en langs de Pyreneeën gedurende de nacht, waardoor ik er weinig van te zien zal krijgen. Helaas, want deze kant van de Pyreneeën ken ik nog niet.

Maar vooruit, laat ik maar niet teveel tijd vullen met het vooruitkijken naar de komende dagen, de komende dagen kan ik er immers voldoende tijd mee vullen door het daadwerkelijk mee te gaan maken. Tijd dus voor de laatste dagafsluiter vanuit mijn tent. Mogelijk iets voor de toekomst deze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten