zaterdag 7 oktober 2017

Dag 153: Solt - En toen deed de band splffft of zoiets

Plannen voor opnames vallen in het water dankzij een gebrek aan lucht.

De bedoeling is om vandaag naar Maaseik en omgeving te gaan voor wat opnames en ook nog wat boodschappen. Net een paar kilometer onderweg komt er echter ineens een geluid van achter me vandaan, dat een beetje klinkt als splffft. Gelijk staat mijn achterband leeg, en dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Vanwege het geluid heb ik gelijk het idee dat het ventiel het begeven heeft. Er zit op dit moment een Chinese binnenband in en dan kan zoiets gebeuren natuurlijk. Ik heb wel een reserveventiel in mijn bagage, maar dat ik een kilometer of vijf terug. Eerst maar eens een uitgebreide check dus voor ik aan de wandeling terug begin.

Bij die uitgebreide check ontdek ik dat de binnenkant niet het enige is. De buitenband heeft ook absoluut zijn beste tijd gehad. Op zich wel vreemd, want de vorige hield het circa 10.000 kilometer vol en deze, die veel duurder was, is na 4.000 kilometer al zo versleten dat hij duidelijk aan vervanging toe is.

Helemaal vreemd is hoe hij versleten is. Normaal verslijt een band vooral op het loopvlak, deze is vooral direct naast het loopvlak versleten. Het loopvlak zelf lijkt extra verstevigd te zijn en daarmee onverwoestbaar, maar dat hadden ze elders ook toe mogen passen. Nu ik dan toch blijkbaar de buitenband ook moet vervangen besluit ik het gelijk maar goed te doen. Op naar een fietsenmaker dus. Nieuwe buiten- en binnenband er op, de oude binnenband gaat weer mee als nieuwe reserve, en alles doet het weer.

Wel een hele aparte fietsenmaker overigens. Zelf is hij bijna niet te verstaan, omdat hij met een zwaar accent spreekt, maar vreemd genoeg heeft hij net zoveel moeite met mijn Nederlands. Zorgt voor fijne gesprekken dus. Hoewel hij volgens mij veel te nors is om überhaupt fijne gesprekken te voeren.

Deze hele episode heeft echter wel dusdanig veel tijd gekost, dat opnames er vandaag niet meer in zitten, dan maar verder fietsen om wel boodschappen te halen, dan ben ik in ieder geval niet helemaal voor niets de tent uit geweest.

Alles bij elkaar dus niet bepaald een productieve dag, maar wel een dag die voorkomt dat toekomstige productiviteit plaats kan blijven vinden. Elk nadeel heb zijn voordeel.

Als afsluiter een keer geen muziek, maar een stukje humor dat erg bij vandaag past.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten