dinsdag 8 augustus 2017

Dag 93: Leerdam - Asperen

Vandaag naar Asperen voor opnames die maar niet lukken.

De planning is om vandaag een drietal filmpjes op te nemen, twee uit de serie Yuri is verbaasd en één historisch filmpje over de geschiedenis van Asperen. Dus klim ik maar weer op de fiets om het mooie stukje richting Asperen af te leggen.

Eenmaal aangekomen zoek ik een mooi plekje voor de opname van het historische filmpje. Ik wil deze keer niet voor de kerk gaan staan, want dat doe ik al genoeg, dus zoek ik langs de randen van het dorp. Uiteindelijk vind ik een mooi plekje net buiten het dorp, maar daar horen wel bepaalde uitdagingen bij.

Om te beginnen is er het licht, want dat komt aan deze kant van het dorp vanaf de verkeerde kant, zodat het precies in de lens schijnt. Dat is geen optie, dus probeer ik het maar aan de andere kant van het dorp, maar daar is weer geen mooi plekje te vinden. Dus maar weer terug.

Eerst probeer ik de hoek nog wat te veranderen, maar daar red ik het net niet mee. Vooral omdat de plek voor mijn camera beperkt is, omdat ik op een verrassend druk bereden dijk sta. Uiteindelijk uit pure wanhoop besluit ik maar om op een plateau op de sluis te gaan staan, met de camera van het dorp af gericht.

Officieel mag ik niet op die sluis staan, maar je moet iets over hebben voor leuke filmpjes. Tijd om met de opname te beginnen, maar net zo snel als ik met de opname begin kan ik er ook weer mee stoppen, want er komt een hele vloot aan auto's langs scheuren. Dit gaat zo een hele tijd door. Ik begin net aan mijn verhaal en daar komt weer iemand een extra dot gas geven.

De hele gang van zaken begint me een beetje te irriteren, waardoor ik vervolgens zelf fouten ga maken in mijn teksten. Het kan soms echt een feestje zijn om opnames te maken. Hoogste tijd om even een stapje terug te doen en me weer te concentreren.

Vijf minuten later stap ik weer voor de camera en maak de opname in één take af zoals ik gewend ben. De mislukte takes van daarvoor vergeten we maar gewoon even. Het waren er echter wel zoveel, dat ik met dit ene filmpje de accu van mijn camera leeg heb gekregen en daar zijn veel takes voor nodig.

Ik vraag me ondertussen nog steeds af hoe het kan dat een dijk bij een klein dorpje zo druk kan zijn, maar ik denk niet dat dat me ooit duidelijk gaat worden.

Met de tweede accu in mijn camera zoek ik vervolgens een bankje in het dorp op om de twee andere opnames te maken en tien minuten later is alles klaar. Al met al heeft het me zoveel tijd gekost vandaag, dat een volgend dorp bezoeken geen optie meer is, dus trek ik maar weer tentwaarts.

Tegen de tijd dat ik weer op de camping ben ben ik door de mooie omgeving al lang weer vergeten hoe ik aan het klungelen geweest en ga ik met een voldaan gevoel de filmpjes bewerken. Wat een mooie omgeving wel niet met een mens kan doen.

Over een mooie omgeving gesproken, nog even een sfeerplaatje van Het Kampeerbosje te Leerdam.


En dan nu naar de afsluiter van de dag. Dankzij al het gedoe bij de opnames moest ik als vanzelf aan het Dire Straits album Making Movies denken. Mijn favoriete nummer daarvan is onderstaande:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten