maandag 7 augustus 2017

Dag 92: Leerdam - Acquoy en vliegbeestjes

Vandaag weer met de camera in de slag en de mooie omgeving verkennen.

Uit mijn tent komen is op deze plek echt een feestje. Zodra ik mijn hoofd naar buiten steek ben ik omgeven door libellen en vlinders. Prachtige beestjes om naar te kijken en ik kan er dan ook erg lang naar kijken. Tijd vliegt op zulke momenten, net als deze beestjes om mijn hoofd.

Vandaag dan ook begonnen met wat foto's maken van deze prachtige dieren. De foto's waren gisteren al op dit blog te zien, bij deze voor wie het gemist heeft dankzij het EK voetbal nog even de link.

En voor de zekerheid ook nog een foto uit de serie:


En nog één van het elfendorpje naast mijn tent:



Het waait overigens stevig vandaag, maar de storm waar code geel of oranje voor is afgegeven merk ik weinig van hier. Zodra ik op de fiets stap is de wind echter wel duidelijk te merken en voor de verandering een keer in mijn voordeel. Ik vlieg echt over de fietspaden naar mijn eerste bestemming van vandaag, Acquoy.

Dat spreek je overigens uit als Akkooi, maar ze mogen hier in de regio graag dingen vaag spellen. Denk maar aan Gorinchem voor Gorkum en Kedichem voor Kedum. Beide plaatsen zal ik overigens in de nabije toekomst nog aan gaan doen.

In Acquoy vind ik een mooi plekje om voor het eerst te experimenteren met het maken van een time-lapse video. Ik stel de camera op, sluit hem aan op de laptop, iets dat noodzakelijk is voor een time-lapse met mijn camera, en stel alles in. Pas op dit moment ontdek ik dat de minimum interval tussen twee foto's vijf seconden is, dus wil ik een filmpje van 30 seconden maken met 25 beelden per seconde, de standaard voor video, dan zal ik hier ruim een uur moeten zitten.

Gelukkig heb ik mijn tablet ook bij me, waardoor ik iets heb om me mee te vermaken terwijl de camera iedere vijf seconden klik doet. Uiteraard kon ik het niet laten om even door het beeld te lopen, iets dat meer dan een minuut duurt, want je kunt maar één stap per vijf seconden zetten, anders is het niet te zien in het resultaat. Het resultaat was overigens ook al op dit blog te zien, zie daarvoor deze link.

Na deze opname de hoek omgegaan, om een filmpje te maken over de scheve toren van Acquoy. Een scheve toren met Pisa aan zijn voet, dus waarom zou je nog naar Italië gaan? Het resultaat van deze opname is later vandaag op dit blog te zien.

Aansluitend nog naar Asperen gegaan, maar daar was het licht niet goed om nog een opname te maken, dus die stel ik maar uit naar morgen.

Al met al vandaag wat prachtige landschappen gezien, doordat ik een flink deel van mijn route langs de Linge heb gefietst. In Nederland hebben we niet veel echt meanderende rivieren meer, dus dit is echt een bijzonder riviertje om langs te fietsen. Een echte aanrader. Ook ging ik vandaag langs de randen van de Betuwe, dus meer dan genoeg appel- en perenbomen zien staan. Beter dan de eindeloze velden met maïs die ik gewend ben.

Tot slot nog het nummer van de dag. Al die plaatsnamen die je anders schrijft dan uitspreekt deden mij denken aan Mamma Appelsap, oftewel teksten die je hoort in een nummer die eigenlijk hele andere teksten zijn. De officiële naam voor dit verschijnsel is overigens mondegreen mocht je je dat afvragen. En laat ik de dag dus maar afsluiten met de oorspronkelijke Mamma Appelsap zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten