vrijdag 18 augustus 2017

Dag 103: Gorinchem - Laatste opnames hier

Vandaag de laatste opnames in Gorinchem zelf.

Na het mooie weer van gisteren, vandaag nog een dag met stralende zon. Een mooie dag dus om de laatste geplande en enkele ongeplande opnames te maken. En dankzij het mooie weer is voor de verandering een keer alle was binnen 24 uur droog.

Eerst wat ongeplande opnames dankzij de actualiteit. Het bezoek van Kluivert en Davids aan een politieke bijeenkomst van Mugabe en het uitzetten van een moeder met achterblijven van haar kinderen verbazen me namelijk nogal.

Op zich is er niets mis met een bezoek aan Zimbabwe en ik zie ook wel degelijk in dat sport kan zorgen voor een verbetering van de situatie in Zimbabwe. Maar hoe konden Davids en Kluivert in vredesnaam zo dom zijn om een politieke bijeenkomst van Mugabe te bezoeken? Ieder normaal denkend mens weet dat je dan alsmarionet gebruikt gaat worden.

En dan de uitzetting van de moeder zonder haar kinderen. Dat ze uitgezet word heb ik an sich geen probleem mee, maar wel met het feit dat dit pas na negen jaar is, zodat zij en vooral de kinderen volkomen geworteld zijn in ons land. Het argument dat het haar schuld is omdat ze iedere keer beroep aantekende is geen kloppend argument in mijn ogen.

We hebben zelf de mogelijkheid geschapen voor haar om in beroep te gaan en als land zijn we zelf verantwoordelijk voor hoe lang die beroepen duren. Dit had allemaal veel sneller afgehandeld moeten worden. Door ons eigen trage handelen ontstaan er situaties als deze en als we dit zelf veroorzaken, dan moeten we ook zelf op de blaren zitten. Iedere andere optie gaat in dit soort gevallen voorbij alle fatsoensnormen.

Aangezien deze twee filmpjes al gepubliceerd zijn, zal ik ze nogmaals plaatsen onder het nummer van de dag onderaan dit bericht.

Na deze Yuri is verbaasd filmpjes werd het tijd om twee opnames over de geschiedenis van Gorinchem te maken. Beiden zijn nog niet gepubliceerd, dus nog even geduld. De eerste ging over de martelaren van Gorinchem en die bevat ook enige verbazing van mijn kant over hoe we als land onze geschiedenis lijken te vervormen. Tot slot nog een opname over Hendrik Hamel, een boekhouder die elders in de wereld een held is, maar hier volledig vergeten lijkt.

Na al deze opnames werd het tijd om me weer richting de Mac te begeven, want ik had stroom nodig en had weer heel wat te verwerken en te schrijven. Niet minder dan vijf uur onafgebroken bezig geweest voor dit blog en toen was ik nog niet eens klaar met al het schrijfwerk, maar de filmpjes waren in ieder geval af. De mailtjes waar ik nog mee bezig moest ben ik helemaal niet aan toegekomen dankzij de enorme hoeveelheid beeldmateriaal die ik moest verwerken.

Eenmaal terug op de paalcamping loop ik mezelf in het donker bijna te pletter op iemand die bijna de hele doorgang aan het blokkeren is met zijn slaapzaktent. Lekker sociaal weer. Gelukkig kan ik er nog net langs om mijn tent te bereiken en te genieten van mijn nachtrust na enkele afleveringen van Mock the week te hebben bekeken.

En dan nog de afsluiter. Aangezien het nieuws me weer eens leek te verbazen, lijkt het mij wel leuk om af te sluiten met een nummer over nieuws.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten