zaterdag 17 juni 2017

Dag 41: Utrechtse heuvelrug - Opnamedag

Een pyramide, een put, een obelisk en een slot.

Er is meer dan genoeg te zien in deze omgeving en er zijn ook ontzettend veel verhalen te vertellen. Vandaag dus maar met de camera op pad. Uiteraard ga ik hier niet vertellen wat er in de filmpjes gezegd is, dus daar moeten jullie nog een beetje geduld voor hebben. Hieronder alles wat om het filmen heen is gebeurd.

Eerst naar de pyramide van Austerlitz. En ja, ik schrijf pyramide, het gaat immers om een Frans bouwwerk. Je zou verwachten dat je hier terug gaat naar de Franse tijd, maar in werkelijkheid ga je terug naar de jaren 80. Dankzij speeltuin en horeca bij de pyramide voelt het hier precies zoals dagjes uit tijdens mijn jeugd.

Met een bezoek aan de pyramide kun je dus een dubbelslag slaan. Niet alleen leer je over de Franse tijd, je voelt je ook gelijk weer in de jaren 80. Leuk om kinderen of kleinkinderen te laten zien hoe een dagje uit er vroeger uit zag.

Aansluitend naar de put van Wallenburg. Voor ik op deze plek begon met filmen ging er enige tijd voorbij, want tot mijn verrassing waren er op deze plek grote libellen aan het rondvliegen en dan raak ik nogal afgeleid en vergeet ik de tijd.


En dan is er de obelisk. Een obelisk waar ik erg enthousiast van werd, maar jullie zullen toch echt het filmpje af moeten wachten om te weten waarom.

Om de dag af te ronden nog een opname bij Slot Zeist over Willem Adriaan van Nassau, een bijzonder onprettig heerschap.

Dagen als deze zijn toch wel mijn favoriet, lekker creatief bezig zijn met dingen die ik graag doe. Na zo'n dag voelt alles luchtiger en is het veel eenvoudiger om stukken te verwerken van dat wat ik nog moet verwerken. Ik ben dus erg blij dat ik de Veluwe achter me heb gelaten en weer bezig ben. Hoe mooi de Veluwe ook was, verhalen vertellen is toch een grotere passie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten