donderdag 15 juni 2017

Dag 39: Utrechtse Heuvelrug - Rust, vocht en verkenning

Een dag rust kan ik wel gebruiken na de inspanningen van gisteren.

Vandaag lekker lang blijven liggen. Het lichaam kan de rust gebruiken na gisteren. Op enig moment moet ik echter wel in beweging komen, het lichaam heeft namelijk ook vocht nodig.

Ik doe altijd mijn best om op reisdagen het vocht zoveel mogelijk op de dag zelf al aan te vullen, maar na een lange warme dag als gisteren lukt dat niet altijd op dezelfde dag. Normaal moet een mens 1,5 tot 2 liter vocht per dag drinken. Voor mij ligt dat altijd al iets hoger, omdat ik nu eenmaal een grote meneer ben. Als ik dan ook nog uren aan het fietsen ben op een warme dag, dan loopt de vochtbehoefte op een dag al snel op naar zes tot acht liter.

Zoveel ga ik niet meeslepen op een reisdag en gisteren was er ook geen mogelijkheid om onderweg bij te halen, dus moest dat vandaag maar gebeuren. Liters vocht gaan mijn winkelwagentje in in de supermarkt. Met het stuur aan beide kanten behangen met boodschappen is het plan om terug richting tent te gaan, maar onderweg besluit ik anders.

Ondanks de boodschappen aan het stuur ga ik gelijk maar even een rondje fietsen om te kijken wat er hier allemaal te zien valt. Hier is overigens op dit moment Zeist, de plaats die het dichtste bij mijn tent ligt.

behalve dat ik live kijk wat er hier te zien is, pak ik onderweg ook het internet erbij. Al snel kom ik er achter dat er hier genoeg verhalen te vertellen zijn en dat ik me hier dus een paar dagen prima kan vermaken. Gelukkig maar, want ik heb geen zin om direct weer een zelfde tocht af te gaan leggen als gisteren.

Vlak voor het donker ben ik weer terug bij mijn tent en plan losjes de komende dagen. Volgens mij kan ik me hier met gemak een dag of drie bezighouden en tegen die tijd ben ik weer fris en fruitig voor de volgende fietstocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten