vrijdag 9 juni 2017

Dag 33: Veluwe - Weer toeristen

Weer een dag vol met toeristen, dus pas laat het park in.

Tweede Pinksterdag vandaag, dus opnieuw hangen ze spreekwoordelijk met de benen uit het park. Van natuur genieten met een paar duizend anderen is voor mij gewoon niet genieten.

Al met al dus maar weer een dag rustig aan gedaan. Wel nog een onderwerp gevonden om een filmpje over te maken, maar daarvoor moet ik op een plek zien te komen waar het publiek normaal niet kan komen en daar is deze dag niet geschikt voor.

Gelukkig was de avond wel een stuk rustiger in het park. Morgen moeten al die schreeuwende kinderen weer naar school, dus die waren op tijd weg.

Ik heb al veel rotten wilde zwijnen met veel biggen gezien, maar vandaag zie ik iets waar ik zelfs nog van opkijk. Een solitaire moeder met niet minder dan 19 biggen. Normaal krijgen zwijnen acht tot twaalf biggen, hoewel dat aantal kan toenemen als zwijnen ouder worden. Deze moet dan wel heel oud zijn geweest, want ze had een hele crèche bij zich.

Even later zie ik een andere rot zwijnen van erg dichtbij, nadat ze ineens uit het bos direct naast de observatieplaats opduiken. Een wild zwijn is pas echt indrukwekkend als je ze van dichtbij ziet. Waar ze er op afstand nog enigszins koddig uitzien, zien ze er van dichtbij ineens erg krachtig uit.

Tot slot nog een reebok voor de lens gehad. Hoewel die vrij dichtbij was, viel me later bij het bekijken van de foto's pas op dat deze een enorm gezwel leek te hebben op zijn voorhoofd. Ik betwijfel of hij zo veel vrouwtjes kan versieren in de paartijd.


Nu hopen op nog één dag met normaal weer voor de laatste filmopname en dan nog een droge dag voor mijn volgende verplaatsing. Hoogste tijd voor een nieuwe omgeving. Hoewel ik de volgende verplaatsing wel een beetje vrees, zestig kilometer is niet niks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten