maandag 19 juni 2017

Beëindigen lidmaatschap D66

Na lang denken en met pijn in mijn hart maak ik bij deze bekend dat ik mijn lidmaatschap van D66 per direct zal beëindigen. Ik wil hier gelijk heel nadrukkelijk vermelden dat dit niets te maken heeft met mijn opinie over D66, maar alles met de twee personen die op dit moment D66 in Oldenzaal vertegenwoordigen.

Ik heb het afgelopen jaar van zeer nabij mee mogen maken hoe deze heren handelen en daar wens ik niet mee geassocieerd te zijn. Dit is voor mij zo principieel dat ik daarom nu het lidmaatschap opzeg in de partij waar ik me 11,5 jaar met veel energie en passie voor in heb gezet. Naar ik hoop slechts tijdelijk.

Ik wil vanaf deze plek alle Oldenzaalse D66 leden danken voor de samenwerking in de afgelopen jaren en ze op willen roepen om hun stem voor het lijsttrekkerschap te gunnen aan Mari Ailo-Zaia.

Aangaande mijn raadszetel

Ik had mij vanaf het begin van mijn reis altijd al voorgenomen om een beslissing over mijn raadszetel te nemen op het moment dat ik de grens met België voor me heb. Dit is nog altijd zo, ik had alleen verwacht er iets eerder te zijn. Naar verwachting ben ik met een week of twee à drie bij de grens en dan neem ik mijn beslissing.

Of ik keer terug naar Oldenzaal en zal dan als onafhankelijk raadslid een progressief en positief geluid laten horen, of ik trek verder naar het zuiden en geef dan mijn raadszetel op. Ik schat op dit moment dat de kans dat ik verder trek en dus mijn raadszetel op ga geven op 95%.

2018-2022

Mocht ik verder trekken, dan staat gelijk ook vast dat ik niet op een kandidatenlijst zal staan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Mijn passie voor de stad Oldenzaal blijft echter onveranderd groot en bij terugkeer zal ik me dan ook graag opnieuw voor de stad in willen zetten. In welke vorm is afhankelijk van hoe de komende verkiezingen verlopen.

Indien de D66-fractie na de verkiezingen bestaat uit nieuwe mensen, dan acht ik de kans bijzonder groot dat ik ze aan zal bieden om ze de komende jaren te ondersteunen, om me vervolgens in 2022 weer verkiesbaar te stellen. Blijven dezelfde mensen als nu namens D66 Oldenzaal de fractie uitmaken, dan is het echter realistisch dat ik de mogelijkheden voor een nieuw op te richten progressieve lokale partij ga onderzoeken.

2 opmerkingen:

  1. Jammer om te lezen dat anderen je het werk binnen D66 onmogelijk hebben gemaakt, Yuri. Het ga je goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Yuri, ik benblij dat je aangeeft dat de twee opponenten de reden zijn om je lidmaatschap op te geven en niet D66. Ik hoop je, op korte termijn, terug te een in de partij! Voorshands, goede reis, op de weg en in je hart. Wichard de Wolf

    BeantwoordenVerwijderen